Recent Posts

Friday, September 30, 2011

pakwe botak yang cun tp manja:)

assalamualaikum...

akhir2 nih rasa mcm takde mood nak update blog pasal makan2 nih... ntah ke mana perginya semangat tu... tambah2 ngn tuan rumah yang kononnya tengah berdiet hihi... diet lah sangatnya... tp dah ada angan2 nak buat cheese kek nih.. terliur tengok tadi kat belog Kak Nor dan Kak Wan... cream cheese pun duk menanti 1/2kg dlm peti sejuk tu..
kali nih nak cerita pasal hero kecik saya nih... sehari sebelum dia dibotakkan... sekarang sgt aktif.. berdesup je tarik dada.. merangkaknya belum lagi.. pengasuh cakap mata kena alert dekat dia. klu tak, cepat je merayap ke sana sini.. memang! selalu kena kutip bawah meja celah kerusi...

nih gambar ari pertama kena botakkan...dah genap seminggu lah arini...

kat bawah tu gambar pagi tadi... time nih kami berdua je kat rumah. kakak ikut ayah pegi main badminton. bagi dia pegang sekeping biskut oreo. kemain suka jilat2 sampai comot.. nasib tak kena gatal2.. semalam buat kek coklat, bagi dia rasa adunan coklat yg belum dicampur dengan telur.. ok je lah... pastu masa nak kukus, bagi dia rasa adunan ngn ujung jari je pun.. sikiiiiiiiiit je. tp, jap aje muka terus naik merah2 dan apalagi mulalah jari2 comel dia garu2 muka sambil nangis.. yg ibunya pun gatal nak "test power" telur kat budak kecik nih... tak serik2 lagi cam kat SINI




tq kak izah sbb bagi tips kat atie utk budak kena eczema nih.
nanti atie cuba:)
nanti nak kena buat ape2 eggless cake utk suap ket hero kesayangan ni
sian dia.. meleleh2 air liur tengok org makan kek...



1 comment:

eRiNsZ said...

ADUII AII COMEL NYER... NAUFAL SAYA PON DA MULA MELAJU.... PNAT LA IBUNYER MENGUTIP HEHEHEHHEE