Recent Posts

Wednesday, June 29, 2011

kek tiramisu again

assalamualaikum...

sekarang mood utk update blog mcm kura2 je... semangat ada, tp bila dah bercampur ngn mood tak berapa nak rajin tuh, jd lah camni... banyak benda yg nak dikongsi sebenarnya..








dan kek tiramisu nih adalah request dr en.suami..

tarikh kejadiannya pun dah lama.. 19 JUN aritu hehe

nih pun mujurla en.suami rajin nak mengambik gambar..
klu arapkan saya, abis dulu semuanya baru tingin nak ambik...

dan sepertia biasa lah, klu dah buat on request.. tentulah benda tuh sedap pada ank tekak si tuan yg meminta.. pastu cepat je lah lesap dr esbok... laju je hehe
klu nak resipinya boleh lah tengok kat SINI... saya ikut resipi sama je. cuma kali nih saya tak guna kuning telur.. asalnya saya nak try buat tiramisu guna biskut lady fingers tu.. tp bila belek, tilik lama2.. cam tak jumpa plk tanda halal.. so, was-was pulak.. tak tau la kot masa tuh saya tengah penin, mata pun berpinar2 je ( kejadian biasa bila masuk kedai bakeri hehe )...



mangkuk besar sgt.. jadilah kek tiramisu tuh elok terletak kat tengah2 je hehe


3 comments:

sitiezahim said...

hai atie salam kenal..cantik kek tiramisu tuh..memang peberet saya satu famili cuma malas nak buat selalu..kenkonon nak jaga badan hehehe

ajumohit said...

wahhh terbaekkk

Keputusan penempatan darjah satu sesi 2012

norisramzi said...

nak tanya sikit macamana nak buat kek tiramisu tu jadi elok je tak comot cam akak dok buat ni...saya punya setiap kali mesti comot...huhuhu...