Recent Posts

Friday, March 4, 2011

kek bertukar bingka..pon sodap!

assalamualaikum...
punyalah saya bersemangat nak makan kek gula hangus macam saya penah buat kat sini petang rabu aritu, tp tengok ape sudah jadi??? masa duk bakar 2 pelik semacam je bila tengok kek 2 m'gelembung je... dlm hati sabau je lah.. mmg takkan jd punya kek saya 2. tp kan bila dah masak, potong2 dan makan.. mmm best jgk rasanya. mcm bingka la plk.. so saya namakan "bingka gula hangus" hehe kaji punya kaji pasal pe kek saya tak jd, rupanya saya tersalah masuk baking powder.. sepatutnya kena letak baking soda hehe haru betul.


 sebelah malamnya, selain nasi saya buat lg chicken curry pizza nih  macam kat sini utk jamu ayah, en.suami dan jgk auni. letak ayam banyak2.. tabur keju lebih sikit, baru bersemangat nak menguyah hehe


5 comments:

kayla frankie said...

wahhh sedapnya pizza... senang hati kLu dapat buat untuk famiLy.... :-)

*membalas kunjungan dan follow juga*

selamat berkenaLan.. :-)

Yaya said...

Wah sedapnyer :) bgilah resipi lain kali :))

KatekateKite said...

fuhhhhh............. sodap nampak pizza tu! jeles sungguh! akak wat roti die (roti ker?haha tatau nama) tu sendirik ke beli siap?
--------------------------------------------------
WOW! JOM tengok apa yang terrrpanjang dan terrrhebat kat KatekateKite tuu??

atie @ ejay said...

>>kayla
a'ah..sgt suka bila tengok diorang makan.puas!

atie @ ejay said...

>>yaya
nanti ye hehe
>>katekatekite
uli sendiri hehe beli je tepung pizza.xla susah sgt:)