Recent Posts

Thursday, February 24, 2011

chicken curry pizza

akhirnya berjaya buat pizza utk dinner malam td. sekarang nih, malam2 dh tak makan nasi lg. nasi, siang je hehe kononla nak kurus.. tp still makan makanan yg m'gemukkan jgk.. nak buat camane, selera makan bertambah2.. tak penah nak berkurang sikit pun:) buat sebijik je.. nak buat 2, takut tak abis plk.. rupanya tak cukup.. tak puas makan.. kasihan en.suami hehe


homemade chicken curry pizza
best.. bg saya yg tak lalu makan sosej, ni lah pilihannya.. bukan susah pun nak buat. modal ciput, tp hasil dan rasanya berbaloi2 berbanding beli atau makan kt Pizza Hut yg bg saya servisnya sgt tak memuaskan.. klu kat sinilah. tempat lain saya tak tahu.

yummy! yummy! seronok bila pizza nih cepat je licin. auni pun makan jgk walau tak banyak.. biasa lah budak2 kan. bkn macam perut kita:) utk topping plk, simple sgt.. tumis bawang putih+merah kisar, masuk isi ayam, serbuk rempah kari, tomato cincang.. sos utk sapu biasa buat sendiri ngn tomato segar, kali nih nak cepat sapu tomato puree je.

saya guna tepung pizza ni. 1st time cuba. buat separuh. senang pakai tepung camni, tambah air, yis dan shortening je.. tak penat saya nak menguli hehe nak beli bread maker tunggu lah dulu:)




 


10 comments:

Naziffa said...

nampak sedap dan menyelerakan la kak tie.. sy ada beli tepung tu, tp tak tau bnyk mana sukatan bhn2 tambahannya..

atie @ ejay said...

kak atie agak je air 2..buat separuh tepung, masuk 2 sudu kecil yis n 1 sudu lemak sayur.
buatla..:)

eRiNsZ said...

ader rupernyer tpung pizza jnuh mak menguli b4 ni dik non oiii

mamaqari said...

owh..ada tepung pizza ye..x tahu plk b4 ni=)

shah-kayrul said...

sedapnyer pizza...

.::Gee::. said...

woahhh! bestnya!.. tak penah lg saya buat sendiri.. ehmm mcm menarik..!

atie @ ejay said...

>>erinsz & mamaqari
hehe ada..bolehla cuba

atie @ ejay said...

>>shah & Gee
sedap & best.try buat sendiri:)

Momma Mia said...

tetiba rasa lapo lepas tgk piza tuh... nnti share resepi. cam mudah jer nk buat nih. menarik tertarik

munna said...

tak pernah lagi jumpa tepung ni... klu ada nak cuba try juga...