Recent Posts

Friday, March 4, 2011

magic pocket bread

 assalamualaikum...
( nih entri hari selasa lg.. tak leh nak publish sbb line tenet slow mcm kura2 )

1st time tengok benda resipi nih kat blog kak ros. berkenan plk nak buat sbb nampak mudah dan simple je kan.. nih saya buat utk dinner malam td.. hehe sejak tak makan nasi malam ni, mcm2 benda saya nak cuba buat.. yg penting kena rajin dan pandai curi masa. klu ali tak tido, auni ngn pelbagai aktivitinya mahu lenguh lumpuh saya terjenguk2 dr dapur pastu keluar masuk dapur pantau bdk2 kecik nih. tambah2 auni skrg sgt suka kacau ali..

nih versi saya lah ye.. malas nak tekup roti ngn cawan @ mangkuk, 
jd ala2 sandwich gitu. tp poketnya tetap ada okeh.

intinya simple je, saya guna daging burger je. goreng, pastu potong dadu. campur ngan buah tomato, potong dadu jgk tambah ngn daun salad. pastu gaul sebati ngn sos cili dan mayonis. roti dah masak 2, potong je ngn gunting dan sumbatkan ngn inti

makan 2 poket je.. kenyang cam makan nasi dua pinggan hehe

cara nak buat magic pocket klik sini jelah ye
thanks n credit to kak ros


3 comments:

Izan Ishak said...

menariknya roti poket nih...mmg magik sbb mcm2 isinya. tgk pun dah terliur nih~

Anonymous said...

mcm best jer..hri ni jugak saya nak cuba...........

atie @ ejay said...

>>izan
bolehla try buat hehe
>>cik ano
wah semangat 2..dah buat??