Recent Posts

Thursday, May 30, 2013

Apam Lady Bird dan oder apam polkadot

Assalamualaikum...


Alhamdulillah..lewat petang semalam kami selamat sampai ke kampung. jadi pagi ni bersiaran dari kampung saya di Pasir Puteh. cuaca kat sini agak mendung juga, dinihari tadi lebat jugak hujan turun. Mintak-mintak hujan turun juga di Jitra dan pokok2 kat sana takde lah kekeringan.. sayang jugak kalau mati.. nak2 pokok bunga ros tu...

ok, apam ni buat untuk kakak auni bawak ke taska hari tu.. saya packing siap2 4 biji apam setiap pack untuk dia agihkan untuk kawan-kawan kat situ. 1st time cuba mendeko apam dengan tema nih.. adoooi penat jugak lah jari2 nih. hasilnya pun tak cantik dan kemas. dalamnya saya isikan dengan filling seri kaya je.


ni pulak apam polkadot  oder dari kawan.. 100 biji filling blueberry..
dah lama tak mengapam, hasilnya sangat tak puas hati..


  tangan letih mengedot, buat zig zag jugak...





5 comments:

rostina76 said...

salam atie….bestnye balik kg. happy holiday…btw cantik apam dia. lama dah tak mengapam ni.

JaSSNaNi said...

lama tak wat apam pokodot ni... nanti nak wat lagi lah.. :) feveret en.suami ni..

Balqis Nazid said...

Comel2nya apam polkadot ni....
Lama tak buat sebab buat sendiri makan sendiri hik..hik.. Hubby tak suka...

rahel said...

Bila tengok apam lady bird kat sini teringin la pulak nak buat apam lady bird...kebetulan kite belum pernah buat corak tu...

Bbwana adienia said...

salam..

comelnya apam tu terutama apam ladybird tu..