Recent Posts

Tuesday, April 24, 2012

betik gergasi:)..tak la sangat

assalamualaikum...

saja2 nak kurangkan draft entri kat post list hihi
entah.. tak ada mood nak update blog. kadang2 sebab terlalu penat..
otak macam tepu aje bila badan letih kan...


ni semua gambar masa balik kampung aritu.. dah dekat dua minggu dah, cepat je masa berlalu kan..
masa keluar ke pekan, ma ajak singgah rumah kakak yang tak berpenghuni sbb ayah mintak tengokkan kalau buah betik dah ada yang masak.. saya petik 2 biji, masuk guni. pastu tak larat nak angkat sbb terlalu berat. buahnya mmg lebat walaupun pokoknya rendah.. saya ada tanam sepokok kat rumah ni.. pokok paras pinggang je tapi dah berbunga.. sekarang dah berputik.. tak sabar nak tengok hasilnya.

bila timbang beratnya lebih 6kg.. panjang buahnya kurang sikit je dari panjang ali hihi
sebijik bawak rumah mak mertua, sebijik lagi tinggal kat rumah.. ma suruh bawa balik kedah
tp saya taknak sbb takut membazir.. sbb buahnya terlalu besar dan kami kurang gemar dgn betik

budak yang kena paksa bergambar dengan buah betik

3 comments:

mamawana said...

besaqnyer..

PatinPasta said...

Erk! Besor sungguh betik tu. Sampai 6kg tu! Kalo buat sambal betik, mau buleh jamu keliling rumah.

arifternak said...

mana nak dapat benih betik ni?