Recent Posts

Saturday, January 7, 2012

Oreo Cheese Cake, utk kali keduanya....

assalamualaikum...


ok, bila dapat je peluang terus rasa nak update belog dan berkongsi menu2 dan resipi yang dah lama jadi makanan perut ni hehe. ni kali kedua buat kek yang sedap dan berlemak2. 1st buat utk besday anak buah aritu.. plan asalnya buat kek ni utk kek birthday anak dara sorang ni... tp atas kesilapan teknikal la kot, belum sempat hias bagai, dah kena potong hihi

 hari kejadiannya 25 Disember tahun sudah hihi kebetulan dgn jiran setaman / kawan sama jabatan ngn en.suami buat kenduri masuk rumah. janjilah ngn teman lama, teman masa sekolah, teman satu U. dia nak datang rumah.. asalnya nak datang petang2.. alih2 tengahari dah sampai... pastu teman en.suami pun datang bertandang ke rumah jgk.. apalagi, potong jelah kek tu utk hidangan tamu2 semua kan.. takpe2.. nanti buat kek lain utk auni...

 kalau nak kan resipinya, boleh jenguk ke entri SINI
atau boleh je terjah terus ke dapur kak ummi ni :)


sekian... kena cepat dan pantas..
oh, loceng oven dah berdenting2 tu...
camana lah rupanya KEK PEACH itu.....

9 comments:

Ummi said...

Assalam Atie...Waaaahhh meleleh air liur akak tengok OCC nih...lama dah pun x buat...Nampak menjadi dan sungguh cantik...keleesss gitu! Thanks ya sudi singgah dapur akak..moga ukhwah berpanjangan...amiin.. :) Happy cooking..

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Sedap..sedap...kak ros tengah bakae cheese kek tu..baru ternampak cheese kek kat sini.

rahel said...

Atie,
tentu sedap sangat oreo ciskek ni..leleh dah air liur tengok.

atie @ ejay said...

>> kak ummi
wsalam kak..
2lah pasalnya,dah bertahun duk jenguk occ kat dapur kak ummi, baru ada keberanian nak cuba...
amiin kak..:)

atie @ ejay said...

>>kak ros
hehe mmg sedaaap.. klu gigit cheese mmg tak ingat dunia haha

atie @ ejay said...

>> rahel..
hihi cam biasa, sila ambik tisu lap liur tu

mama sara nur said...

assalam..salam kenal
meleleh airliur tgk kek cheese oreo ni....yummy
penah gak akak try skali resepi kak Ummi ni ..
saranur74 blogsport

cik cek said...

sedapnya...penah dulu buat...memang sedapppp...:)

cheeze maz said...

sedapnya....

kalau boleh letak serbuk cheese yang rendah lemak kandungannya, lagi sedap.

sila berkunjung ke blog akak cheezemaz.blogspot.com