Recent Posts

Sunday, November 20, 2011

penne bakar dan rumah baru...

assalamualaikum...

rasa cam dah lama tak update blog nih.. sementara budak berdua tu masih tido, bolehlah luangkan masa kejap. walaupun sekolah dah mula bercuti, tp rasa hati masih belum tenang mengenangkan ada lagi kerja2 yang perlu diselesaikan.. pagi semalam cadangnya nak je sekolah, utk kemaskini fail2.. tp hero no.1 dan cik heroin demam pulak.. hero no1 tu, demam pun tetap pegi pejabat.. katanya ada benda nak kena setelkan...

semalam genap seminggu kami pindah masuk rumah baru @ rumah sendiri.. tp dengan kudrat yang tak seberapa, masih banyak barang2 yang masih berada bukan pada tempatnya.. bersepah2 lagi....


 ok, penne bakar nih buat ari jumaat lepas.. asalnya nak buat makaroni bakar. tp masa pi pasaraya aritu, makaroni punya stok takde. jd saya sambar penne je...

 sedap jugak benda alah ni hihi tapi tp terlebih penne pulak berbanding ngn telur dan daging. insyaAllah akan dibuat lagi nanti dan kena kurangkan @ lebihkan mana bahan2 yg patut.. bila dah rasa ok, bolehlah kongsi resipi ngn kawan2 ye...

pemandangan dr bilik utama... kat depan tuh rumah semiD yg dah hampir siap... best jugak rumah mengadap padang ni.. rasa tenang je.. insyaAllah, klu jadik akan dibina surau dan tadika kat depan tu...

kebetulan masa nak pindah aritu, ma, ayah dan adik datang. diorang yg banyak bantu kami packing barang2.. nak arapkan kami je, ntah camna lah agaknya... ma sgt banyak membantu terutamanya bab2 packing barang.. pastu kemas2 dan susun barang2 kat rumah baru.. agaknya klu dia duduk sini lebih sehari dua, mesti dah clear barang2 dikemasnya hihi

ok..update segera... nanti ada masa terluang, banyak cerita yg nak dikongsi ^-^

No comments: