Recent Posts

Wednesday, August 24, 2011

busy, busy and busy like a bee

assalamualaikum...

oh, rasa dah lama sgt tak update blog ni... keinginan tu ada.. dan banyak juga nak kongsi resepi ngn teman2 pengunjung blog semua.. well, the truth is, i'm extremely busy all these days ngn bermacam2 keje...

keje2 kat sekolah yang tak pernah abis dan surut... siap usung bawak balik rumah lagi.. tp tetap tak siap2 .. raya dah tak sampai seminggu, kelengkapan raya utk anak2 pun tak sempat nak beli lagi.. 2minggu kebelakangan nih sibuk ngn urusan utk persediaan masuk rumah baru... kdg2 lewat petang baru sampai rumah.. masak utk berbuka pun terkejar2 kat dapur.. orang azan, lauk pauk baru siap sedia.. ada 2x jugak terpaksa beli makanan berbuka kat kedai...

minggu terakhir puasa nih, barulah terhegeh2 mood buat kiuh raya datang nak menjenguk... tahun nih, rasa mcm tak percaya.. saya oder satu jenis je biskut... sbb dr awal dulu kunun2 nak buat biskut raya sendiri hehe... alhamdulillah, dah siap 3 jenis... jenuh jugak nak pulun sbb nak bawak balik kampung lagi, umah en.suami lagi.. utk sendiri makan jugak... pastu buat lebih sikit utk diberikan kpd pengasuh auni... tahun lepas beli je, senang.


1 comment:

Fitri Senin said...

waaa...xpe..janji nnti sume siap
selamat hari raya