Recent Posts

Saturday, July 9, 2011

masak lemak jantung2 hati.. biar betul

assalamualaikum...

selamat berhujung minggu bagi mereka yg bercuti dah arini... tajuk atas tuh tipu je kan???hehe saja suka2.. dah lama benar rasanya tak bercerita tentang famili kami nih.. incik ali pun dah berwajah baru sekarang.. dalam pantang sebelum balik kedah, rambut ali dah kena cukur licin sekali.. pastu cepat je rambut dia panjang.. hinggalah dia cam sangat tak selesa...
tengah bulan jun aritu, mesin kasi nipis sikit rambut ali.. hensem kan??hehe
nih si kakak auni... suka ikut ayah semayang.. klu tak pakai telekung, dia capai je kopiah ayah dan terus bentang sejadah kecik n angkat takbir.. pastu mulut kumat kamit baca fatihah kunun.. pastu tadah tangan baca doa.. yg dia tahu, baca doa tido je pun.. nak makan pon baca doa tido jgk hehe ( ops..takat tu je sempat taip pagi jumaat td.. nih dah masuk ari sabtu dah pun. dan sekarang pun dah ada dekat Trengganu sbb my bil akad nikah jam 9 pagi nanti.. sampai td pun dah kul12 mlm.. t'tidur sekejap.. pastu terjaga sbb cik auni tak tido lg.. ) ok, sambung cerita auni...

nampak tak muka budak nakal tuh... sekarang sgt2 mencabar dengan tingkahlaku dan sikapnya yg bagai2 tuh.. skrng pantang tengok peti aiskrim kat kedai.. mesti teriak2 nak n klu tak bagi, nangis raung2.. tp kdg2 tuh, bila beli sikit pun dia tak sentuh.. suka sangat air kopi.. budak lain bangun tido mintak susu, tp dia nak kupi! nak kupi! hahah agaknya sbb masa peknenkan dia dulu, saya hantu kopi kot.. start dr awal peknen sampai kandungan 8 bulan, hari2 saya minum radix.. bukan sekali, tp 2,3x sehari hehe

sgt mudah ajuk iklan yg dia suka atau karekter kartun yg dia minat.. macam upin ipin, spongebob.. mcm2 gaya dia buat.. yg tak tahan paksa org lain buat. ayah buat!ibu buat!ali buat!.. penah sekali dia ajuk cakap sorang makcik cina.. hayya malu betul..

puting?? sebenarnya puting dia dah lama tamat riwayat.. ken gunting jd bunga2.. dan dia mmg taknak lagi puting tu. tido mlm tanpa puting waktu malam pertama, kedua dan ketiga sgt2 mencabar... lama2 dia ok, tp sekarang.. selalu curi puting ali...
ali pulak, tak susah nak urus... waktu tido dia ok je. tak ikut perangai kakak.. alhamdulillah..  dah boleh meniarap masa 4 bulan lagi.. tp sekarang baru tengok dia dah mula angkat2 punggung.. melasak! hish.. pagi2 jumaat nan indah , sedang ibu kalut duk siapkan rph.. tiba2 dengar gedebum.. masyaAllah.. jatuh katil utk kali ke2. arggh rasa bersalahnya... mmg dia mula melasak sekarang.. klu dlm car seat pun dia dah mula meniarap.. susah betul.. kita pegang pun dah tak lekat.. tak mau duk diam..
gigi tak tau bila nak tumbuh.. tp gusinya keras sangat, suka gigit2 mainan  sampai jd hujan air liur hehe
ali suka gelak.. pantang diagah.. maniiiiiiis bila senyum. tambah2 ada lesung batu kiri kanan hehe

ok... sekian, cerita tentang jantung2 hati saya..:)

2 comments:

izahdaut said...

comelnya aliiii.. geram nengokkan nyeerr

S-N-B said...

Jemput join giveaway cloth diapers: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html