Recent Posts

Tuesday, May 24, 2011

trifle puding coklat dan oder..

assalamualaikum..
( entri tertangguh )



mmm..hari ape ye buat trifle nih.. dah lupa dah. agaknya ujung minggu aritu kot haha mmg dah lupa lah. tak sempat nak update entri masakan nih.. maklumlah, aritu bizi sgt2 nak kena siapkan soalan exam.. nih pun ada satu lg paper yg soalannya masih lum dibuat.

best jugak trifle nih.. selalu pakai kastard je kan.. sesekali ubah selera, bagus jgk.. tak rugi klu sedap hehe. nih macam saya buat kat SINI jgk, lapis ngn rich chocolate pudding.. klu nak tengok resipinya bolehlah pi sana. cuma kali ni saya tak letak lapisan kastard je

cantik tak dia puya lapisan kek tu?tak kemas sgt.. sbnarnya saya buat dua lapisan kek.. tp mungkin masa saya lapiskan kek utk lapisan ke2, puding tuh masih cair, jd kek tuh turun ke bawah.. pastu jgk lupa utk siramkan kek tu ngn sirap koktel
kali nih pakai swiss roll perisa oren.. sedap je. selalu pakai perisa vanilla je klu wat trifle..

 3 bekas kat atas tuh oder dr kawan2 masa hari guru arituh.. ada perisa stoberi, raspberi dan mango


4 comments:

munna said...

bestnya atie.. macam nak kena buat je ni rasanya...

ajumohit said...

hmm menariknya..nak try entah bila lah hehhehe

cik cek said...

WoW...triffle berbeza rupa...cam checkboard pun ada...kreatif...menarik...tertarik...cantikkkk....

atie @ ejay said...

>>munna
bkn macam,tp mmg kena buat hehe

>>aju
try jgn tak try..sedap nih hehe

>>cikcek
wah wah..betul3 :)