Recent Posts

Monday, April 18, 2011

strawberry cheese tart..hasil keras tangan:)

assalamualaikum...
( nih entri ari sabtu aritu...malas nak upload gambar masa tuh )

hehe tengoklah hasil keras tanganku ini.. dah namanya keras tangan, mmg tak cantik betullah dia punya calitan hiasan kat atas cheese tart nih..  walaupun puas tilik tutorial dr belog kak azita. hehe nak buat camana kan.. tak pe la, mujur cheese tart nih sedap ngn filling strawberry. resipinya, masih guna yg sama ngn blueberry cheese tart yg penah saya buat kat sini

kali nih saya pakai tatura cream cheese... tatura nih murah je.. lebih kurang separuh harga murah dr philadelphia punya.. dr segi rasa?? bolehla... sedap jgk.. tp dr segi tekstur bila dah masak, tak sama ngn cream cheese mahal ekeke.. en.suami kata, dia suka tatura, rasanya tak masam sgt hehe yeke? apepun, sgt jimat dr segi harga.. rasanya boleh tahan.. yg penting, halal ye.

auni pulak, duk jilat filling je... abis licin filling tuh, kulit tart dia buang tak mau.. eeiii membazir aje.. 




3 comments:

KatekateKite said...

ish ishh....

cantiklah tu kak!

kalau kite buat tros tak nampak bentuk! hik3....

alamak nak try, tp resepi yg amik dari akak hrtu pon lom buat lagik!

haihhh... malunyerr.... >.<

Mamamya said...

alahai...bila la nak mencuba buat cheese tart ni...ramai kawan2 sana sini dah cuba....next la kot....minggu depan dah gaji kan...wink2!!

x penah lagi guna cheese jenama tatura...jauh x beza rasa dgn philadelphia??

munna said...

cantiknya cheese tart ni atie... seronok kan bila kita buat menjadi...