Recent Posts

Sunday, March 13, 2011

penatnya!!

assalamualaikum...

alhamdulillah.. kul12 malam td kami selamat sampai di Jitra. penat yg amat.yelah, bayangkan petang rabu bertolak balik, sampai rumah kt pasir puteh dlm kul 11malam. pagi khamis jam9 pagi, bertolak nakgi kuantan. singgah marang kejap dlm sejam lebih sbb en.suami nak iron kemeja. kul 1 lebih sebelum masuk zohor, teruskan perjalanan ke kuantan lg. selepas singgah menyinggah, kul6 petang gitu sampai hotel seri malaysia kuantan. pastu lepas maghrib keluar lg cari breastpump. pastu ikut en.suami pegi POLISAS kejap. lepas solat en.suami solat Jumaat, bertolak balik ke Terengganu dan sampai Marang rumah en.suami jam 9malam.. esoknya, pagi Sabtu jam 10 gitu, turun lg.. en.suami pegi jumpa pengiring n pelajar2 kat Dataran Syahbandar dan kul 1 petang camtu, kami terus bertolak balik ke sini...

yaAllah, Tuhan je tahu camana betapa penat dan lenguhnya tubuhku ini.. hujan lebat sepanjang jalan melambatkan lg perjalanan kami. bayangkan lama mana kami duk dalam kereta, en.suami pun penat jgk sbb memandu. tp rasanya saya nih lg penat ngn auni.. nasiblah ali ok je tido dlm car seat kat sebelah. tp time nak nenen, payah jgk bila ada budak dengki sorang tuh. kejap je dia duduk elok kat depan sebelah en.suami, pastu mulalah nak ke belakang join ibu ngn ali.. mintak riba lah mcmc2.. bila kepuasan, mulalah dia berlakon.. kaki sakit, gatal lah, mintak sapu ubat dan paling tak tahan dia buat2 nangis ngn volume suara paling tinggi.. bila dah ali terjaga, penin nak handle dua2 skali.. saya yg tak penah sakit pinggang, baru merasainya buat pertama kali.. sakiiiiit rupanya.

1st time travel jauh berempat...
ayah, bila nak cari kereta satu lg, ganti yg ayah punya aritu?hehe

nanti cerita2 masa kitotang "cuti" akan diupdate kemudian ye:)



No comments: