Recent Posts

Wednesday, March 2, 2011

double pumping & trial pack shaklee

assalamualaikum...

dah hampir 2 bulan duk mengepam susu nih, malam td buat pertama kalinya saya try buat double pumping. hasilnya sgt memuaskan! dalam 5 minit je, saya boleh dapat 8oz. banyak la kot.. ntah2 org lain lg banyak hehe saya dapat byk 2 pun dah heboh :) selalu saya buat single n tandem pumping je.. rasanya tak rugi saya melabur utk dapatkan spectra 3, yg sgt2 membantu saya.

saya mula buat stok utk en.ali selepas 20 hari bersalin.. after saya balik jitra.. mmg seronok mengepam bila hasilnya berbaloi2.. sekarang freezer dah sesak. klu dulu kami simpan stok lauk ( ikan, daging, ayam, udang, sotong dll ) utk seminggu, skrg terpaksa beli sikit2 je.. selalu pesan kat en.suami, jgn beli byk2 ikan 2.. xruang nak simpan hehe nih dah dekat seminggu saya terpaksa guna stok frozen ebm 2.. klu tak, stok baru ebm tak boleh nak masuk. tp kena sabar sikit ngn ali, sbb dia tak berapa nak ngn botol.. takut plk membazir...

selain semangat, usaha dan rezeki dari Allah yang tidak terhingga... saya rasa  trial pack shaklee set B pun banyak membantu produksi bm saya.. kesan pengambilan set tersebut mmg ketara, kdg2 saya terpaksa skip makan.. sehari, dua hari.. hehe alfalfa tu pun saya hanya ambik sebiji je sehari. klu ambik dua, mesti malam saya tak dapat tido dgn lena sbb bm terlalu banyak dan ia sgt menyakitkan ( alhamdulillah..  bak kata alin, 2 tandanya bm saya meriah )

mmm..sehingga skrg, saya masih menyesal kerana tidak dapat sediakan auni dgn susu ibu atas kelalaian dan kesilapan saya sendiri... mudah-mudahan perkara yang sama tidak lg berulang...






1 comment:

Naziffa said...

meriahnya susu kak atie.. ifa pon dah proses kumpul stok.. susu biasa2 je.. tapi cukuplah untuk danial setiap ari.. ok tak set B tu? ingat nak try gak..