Recent Posts

Wednesday, September 22, 2010

~ semua demam ~

cdgnya nak rajinkan diri selalu update blog yg satu ini.. tp kami semua kena virus demam, batuk dan selsema. auni yg paling teruk.. 4ari sblm balik Kedah dia dah start demam mlm. mlm yg ke2 plg teruk, sgt2 buat kami risau.. dlm kepala dh fikir mcm2 benda. ngn kepanasan yg amat sgt, meracau2 dua kaki tgn dia sejuk  dan pucat kuning menampakkan hijau biru segala mcm urat. biasanya xpernah dia seteruk 2..


mlm dia demam teruk.. suka sgt dpt pakai tdung walau hanya b"romper" yg seksi itu


pagi ari nak bertolak balik sini,dia demam lg.so terpaksa cancel hasrat nak berurut n jamah perut. terpaksa singgah klinik, masukkan ubat sblm teruskan p'jalanan. alhamdulillah.. panas bdn dia kurang. ayah ngn ibu plk masing2 duk mengadu dah sesama sendiri, yg kitorang pun rasa cam nak demam  coz tekak pun sakit2 nak menelan.

pg Ahad, ibu dah kena selsema dan batuk2 sikit.. ayah pun sama, tp dia nmpak cam ok je.. org laki,mesti kuat kan?? auni cam biasa, masih suam2 je dahi dia.. terpaksa antar pengasuh jgk dan ibu bekalkan ubat siap2. dia siang ari cam ok je. bila masuk lewat petang, dah mula panas badan.. semua dia ckp tak mau. minum susu xnak, ubat xnak, mkn xnak.. sampai satu thp dia nangis sambil duk ulang perkataan tak mau sampai penat.

Isnin, ibu ambik mc sbb demam.. tak larat sangat2. mlm sblm 2 tak leh nak tidur asyik terjaga. auni batuk tak henti2.. dekat kul 5pg baru terlelap..

arini, ibu mc lg... ayah walaupun demam, dia tetap nmpak gagah.. arap auni makin sihat.. hati rasa tak tenang selagi auni masih lg camni.. cik baby yg kt dlm ni pun arapnya sihat2 jgk.. insyaAllah.

No comments: