Recent Posts

Friday, August 12, 2011

3 layer tea..

assalamualaikum...



hahah rasa cam dah lama dah tak post entri pasal makanan nih... baru baik dari tak berapa sihat hehe ni pun masih batuk2 dan tekak pun masih rasa kurang selesa.. makan pun nak kena jaga, pantang makan makanan sejuk2, mula lah batuk2 dan rasa lelah tu datang balik... petang semalam, my mom call tanyakan cara nak masak asam pedas batang keladi versi org utara ( yang kakak saya duk Penang selalu buat ).. pastu tanyakan dia.. saya nih dulu2 masa kecik rupanya ada asma yg teruk jugak.. bila dia tahu saya dapat  lelah tu, terus kena bebel.. sbb dia kata saya tak jaga makan hehe betul betul betul:) sesungguhnya saya teringin nak buat dan makan puding sedap yg macam2 tuh hehe


 1st time buat air nih.. kira cam buat eksperimen jgk la...
sambil buat, duk tanya2 nape boleh jadi lapis2 dan tak bercampur air tu..
buat pun hati2 je takut jerlus.. walau nampak tak cukup sempurna, tp okla kan.. 1st time buat tuu hihi

bahan2 :
air teh
susu cair
gula melaka ( dicairkan dgn sedikit air )
ais

caranya:
tuang air gula melaka ke dalam gelas
masukkan ais, kemudian tuangkan susu cair
last skali baru tuangkan teh

senang je kan:)


1 comment:

umi said...

salam atie. cun sangat air tu, pandai atie buat!