Recent Posts

Wednesday, May 18, 2011

kekasih2 hatiku tak sihat...

assalamualaikum...
sbnarnya mcm2 dlm kepala nih duk memikir-mikir ( b.melayu mmg tak lulus tatabahasanya..), kertas soalan tak buat lagi lah, keje2 failing yg melambak2 tak sempat nak jengah lg lah, laporan program tak buat lg lah... minit mesyuarat tak bertaip lagi lah, nota utk budak tak rangka lg lah... tu keje2 sekolah punya. hah pastu duk fikir2, nak masak pe utk pot luck esok dan jgk sempena nak meraikan hari terakhir cikgu2 praktikum kat skolah.. pastu fikir jgk pasal my dearest auni..

ketiga3 buah hati, kekasih hati saya tak berapa sihat... terutamanya cik auni. semalam dah ada tanda2 nak demam.. tp dia seperti biasa, tetap lincah bergerak dan petah berkata2.. tak mcm org sakit.. tp bila saya kejutkan dia pagi td.. mak aiiiiiiiih, tubuhnya panas sgt. pastu dia nangis2 tak macam biasa, yg seronok nakgi rumah "mak"nya... en.suami pun cakap badan dia tak sihat jgk.. mmg nampak lah lesunya... ali?? hidungnya berair sikit2.. pastu mulalah merengek2 time nenen sbb idung tersumbat.. pastu dia sgt2 tak selesa sbb area muka, kepalanya mcm gatal2.. kesian sgt bila tengok dia mcm "marah2" sambil jari jemarinya yg comel tuh m'garu2...

be4 turun dr kereta masa en.suami antar pi keje, pesan kat dia soh bagitau pengasuh auni, klu ada apa2 jgn lupa call. pastu siap warning ingatkan dia lg, anset tu standby jgn wat silent mode plk.. hehe ingatan supaya sejarah tidak berulang ye. pastu dekat kul 12 tengahari dah, di maklumkan yg auni muntah2 teruk.. yaAllah, gelabah sgt.. mintak izin ngn en. PK koko nak balik...

tadi cam sebak je bila tengok 3 beranak tuh tido sekali.. jap nanti en.suami kena attend meeting plk.. nih auni ngn ali masih lg tido.. badan auni masih panas..cam kurus kering plk nampak dia... arap2 esok dia makin sihat.. rasa tak sampai hati nak tinggal kat pengasuh dlm kedaan dia yg sebegini.....

3 orang kekasihku.. cepat2 sembuh ye..
rindu nak dengar suara kamu-kamu gelak2 tau

2 comments:

juelee said...

semoga cepat sembuh ya

munna said...

semoga kekasih hati atie cepat sembuh ye...