Recent Posts

Friday, May 20, 2011

apam gula hangus jimat....

assalamualaikum...

salam di pagi Jumaat nan indah.. langit yg cerah kat luar tu.. warnanya sgt memukau.. bestnya klu dapat bawak budak2 nih keluar jln2 ambik angin segar kat tasik tuh,... tp sayang plk nak kejut diorang yg nyenyak tido.. kakak pun masih tak sihat sepenuhnya lagi...

okess.. sbenarnya wat apam nih utk sarapan masa cuti hari wesak aritu.. hehe tak sempat nak hupdate belog klu yg nka kena letak gambar2 nih.. malas pun ye jgk ehehe. 1st time wat apam nih bila ye?? haa.. boleh jenguk je kat SINI ye.. oo ye, kenapa plk tiba2 jadi apam gula hangus JIMAT ni?? hehe sebenarnya lepas blend semua bahan2 kecuali tepung gandum, maka baru saya terhegeh2 nak cari gandum..  haa ambik nak, padan sungguh ngn muka.. gandum tinggal ngam2 je secawan.. buat jgkla.. takkan nak tinggal gitu je kan.. jd rupanya pun tak sama ngn saya buat dulu la kan..



nak buat apam nih mudah je pun.. campur semua bahan dan blend je..
hasil dengan menggunakan tepung yg tak cukup td takdelah menghampakan pun.. mungkin rupanya tak cantik sgt. tp rasanya sedaaaap je.. pulak tuh dapat makan ngn kelapa parut FREE haha.. free2 pun lenguh2 jgk urat sendi nih.. haha kelapa hasil dr pertandingan parut kelapa masa sambutan Hari Guru kat sekolah.. hehe terima kasihlah kpd my partner tukang kopek kelapa dan sambung saya kukur kelapa tuh sampai banyak... kalah pun tak pelah.. hehe baki kelapa parut tuh masih banyak. takut rosak, saya letak je kt freezer.. tunggu mood rajin datang, nak goreng je.. nanti leh lah buat bahan kerabu ke ape kaan.. klu rajin tersangat2, boleh buat nasi kerabu hehe

oklah.. ini aje..



1 comment:

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

cantik tu apam...rasa pun mesti ok... nak mintak dah tentu dah habis