Recent Posts

Friday, April 15, 2011

apam dot dot...eeiii sukaaa!!

assalamualaikum...

wah..gumbira tak terkata. akhirnya apam dot dot kita dah menjadik.. aritu sgt frust ngn rupa kejadiannya macam kat SINI.tak tahu pasal pe... pasal salah taruk bahan ke apa... ( pasal tak tau masak bknnya nak ngaku hehe ) atau pun kali nih menjadik sbb kita guna mixer baru??? hihihi.

berbeza sgt ngn rupa kejadiannya masa 1st time buat aritukan?? yg nih comel je dan naik elok.. mmg puas ati lah. buat satu adunan mula2 tuh, pastu tambah satu adunan lg.. teruja tengok apam yg menjadi dan teruja merasmikan mixer baru hehe kebetulan esoknya ada  bagi pot luck.. pastu bagi kat pengasuh auni sebekas..

apam nih kita kukus guna acuan tart je buat alas paper cup tu.. jadi tak elok sgt la bentuk apam tu sbb ikut acuan tart. acuan lompang comel2 yg kita cari, tak jumpa.. nanti nak ajak en.suami ziarah kedai2 plastik n bakeri yg lain, kot2 ada jumpa...

 cik kak auni yang baru bangun tido masa tu...
bulat mata2 gigit apam..


4 comments:

munna said...

comelnya apam ni... munna nak cuba buat ..tapi asyik tertangguh je...

Fitri Senin said...

kalo buat gift or for party sgt sesuai

Wan Ros said...

Hmmm dah dua kli buat apam.. asyik bantat je... kenapa ye? tak paham laaa... masa tgh masak tu elok je naik, bile keluarkan dr pengukus tu terus kecut balik... sedih :(

Alin Marlini said...

SAlam..

Amik resepi dr Kak farh ye...ada gak tgk2 kat blog dia.

Dah penah try 2-3 kali tp bkn resepi kak farah..tapi apam jadi kenyal mcm pemadam.

Awak buat follow resepi tu apam gebu tak?