Recent Posts

Sunday, February 27, 2011

hmm..camana nak turun???

assalamualaikum... ( tetiba bg salam..alhamdulillah..lg baik kan? hehe )
hmm lg hampir sebulan ibu akan masuk keje balik.. tak de lg masa 24h/day ibu dgn buah hati tersayang, kakak auni dan lil boy ali.. rasa mcm pantas je masa berlalu kan?  klu boleh nak je tambah lg cuti.. sebulan, dua bulan, 3 bulan.. hehe elok berhenti kerja terus

td cakap ngn ayah... " mm rupanya susah jd org gaji, penat jgk.. banyak benda nak kena buat, tak henti2.." bukan mengeluh ye.. kenyataan itu terkeluar dr mulut sbb ibu rasa penat buat mcm2 hehe ops berbalik pada tajuk entri ye.. sbenarnya camni soalan 2.. camana berat badan saya nak turun?? hehe klu dah sentiasa buat dan makan kek..  try masak itu masak ini yg mnyebabkan selera saya bertambah2.. pg bertaubat tak mau makan malam, tp klu kita masak utk suami n anak2, jd makan jgk kan.. dah terliur.

tadi lepas makan tengahari, kemas2 dapur.. ibu buat kek lg.. kek atas permintaan.. hehe kesian ayah, dah lama minta buat kek pisang bercoklat kegemaran dia. semalam pun beli brg2 buat kek jgk.. kesnya nak abiskan senarai kek yg beratur dlm kepala yg berebut2 minta dibuat hehe yg ibu paling teringin nak cuba, apam dot dot 2.. cute sgt2! skrg ramai yg buat bisnes jual apam mini dot dot 2 hehe

petang td keluar cari penimbang tepung, tp tak jumpa yg berkenan dan berkualiti.. tak ada pilihan.. klu tak konfem esok ibu kacau tepung lg.. mmm 2lah... klu selalu makan kek nih, camana berat nak turun. apepun, mmg waktu cuti ni lah ibu mabik peluang nak masak macam2.. nak try resipi macam2.. nanti klu dah kerja, jawabnya ujung minggu jela boleh makan special.. hehe

xder signature sbb pkai netbook nih..hehe malas!

1 comment:

mamaqari said...

rajinnyer atie buat cake..leh buat bisnes ni=)