Recent Posts

Wednesday, December 1, 2010

saya sgt emo ok..

dr semalam after jumpa doc buat last check up kt sini.. perasaan saya cam berbaur2 la plk.. sedih, sayu, pilu, hiba.. mcm2 lg. tengahari nih @ mungkin lepas zohor kami akan b'tolak balik kampung. then saya akan tunggu kedatangan en.baby kt sana, pastu lepas pantang @ mungkin lg awal, saya akan balik sini semula.

rasa sedih bangat sbb akn b'pisah ngn en.suami. pastu lalui hari2 ngn auni tanpa ayahnya. auni skrg sgt rapat ngn en.suami. selalu je panggil ayaaah.. pastu pantang tgk ayahnya b'siap, mesti dia terus ekor ikut belakang sambil cakap jom,jom,jom ngn rasa hepinya ingat ayahnya nak bawak dia keluar. konfem dia cepat2 pi salam dan kiss saya. klu soh salam n kiss ayahnya, waktu tuh jgk dia akan teriak2 tanda ayahnya tak akan bawak dia. sudahnya dia meniarap sambil hentak2 kepala atas lantai.. tak pun saya yg jadi mangsa kena penangan tamparannya yg tak kurang hebatnya... adeeeeh.

skrg sgt byk2 kena tahan sabar layan karenahnya yg mcm2.. pg2 td dia dah sepahkan cuppies atas katil. mlm td, sedia roti+daging burger atas pinggan, dan saya sambung keje kt dapur. rasa senyap sunyi je, jenguk2 dia dh  angkut roti naik mkn atas katil jgk. sambil baring plk tuh... skrg sgt suka angkut ape2 je mkanan n makan atas katil...

mlm td, mungkin dia sgt bosan.. suami takde dan saya sgt emo msa tuh, malas layan dia.. sejarah tercipta, bila dia tengok air mata saya meleleh2 layan perasaan, dia mintak nenen dan  tido seawal jam10.15mlm sampai kul6 td.. saya pun tertido skali. sudahnya, keje2 yg saya rancang nak buat mlm td dan pg nih tak b'jalan dgn jayanya...


3 comments:

Ati Masrif said...

sabarlah atie
kak ati dulu pun ada pengalam cam tu
akhirnya pantang 2minggu jer kat kg

Iman's Umi said...

Sy pn mcm tu gak dlu...sedih je, padahal klu dekat2 asyik bertelagah je...xpe auni x dpt ikut ayah tp jap lg dpt adik...best!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam atie...jgn sedih2 sgt,biasa la klu pisah ngan HB mmg sedih...& anak yg akan dpt adik pon akan mcm perangainya..mcm tau2 jer kasih syg akan trbahagi dua.bykkan brsabar & jaga diri ok!klu rindu ngan Cik HB leh colling2kan?..Auni pon leh dgr suara ayahnya kt tepon jgk!