Recent Posts

Monday, November 8, 2010

chicken chop : my style

wow yummy!!credit utk diri sendiri sbb b'jaya buat chicken chop versi sendiri yg sgt sedap ini hehe puji diri sendiri nampak :D eceli nak wat cheesy chicken yg sgt saya suka mcm kt restoran tuh.. tp takut plk nak mencuba..

versi saya : perap ayam ngn sdikit garam, serbuk b/pepper, sos tiram, kicap pekat, garlic powder, daun thyme pastu perah sedikit jus limau nipis dan perap selama mungkin hehe utk wat dinner td, saya dah perap ayam tuh masa duk masak makan tengahari.. tp pastikan garam jgn byk ye takut perap lama2,masin plk hehe

sos garlic b/pepper with mushroom :  tumis bwg putih cincang, mushroom cincang, kiub pati ayam, sos b/peper, serbuk lada itam, air dan sdikit tepung jagung.. didihkan sampai pekat 

sudah 2 leh panggang ayam atas kuali leper.. jgn masak t'lalu lama, klu kering xsedap plk kan.
 pastu hidang ngn kentang, salad dan sayur tau miu yg dilayur dlm minyak yg buat panggang ayam tu..


 gambar dua kt atas 2 ayah punya, siap tambah cheese lg

ini ibu punya yea.. nyumm nyumm

4 comments:

iLa SaHaR said...

hmmm macam sedap .... lapoo..

aNa d'sKoDenG said...

errkk..napa tetiba rasa lapor niiii.......

atie @ ejay said...

hehe jemput mkn yea:)

Momma Mia said...

sedapnya... lapo la plak lepas tengok nih