Recent Posts

Thursday, April 21, 2011

mc : hari ke2

assalamualaikum...

duk rumah lagi arini... coz saya dapat mc 2 hari.. baru je buatkan auni dan ayahnya pancae pisang utk sarapan. cdg tak mau buat ape pun utk sarapan, tp auni sibuk masuk dapur and tunjuk2 kat rak katanya nak kue, nak kue...  jd terpaksalah merajinkan diri pagi nih buat sarapan. pagi2 tadi sempat sms pengasuh kat nurseri ali, bgtau dia yg ali akan saya jaga lagi.. jawapan yg saya terima "..kami teringatkan ali sgt2, dah 2 hari tak tengok muka dia.." hayya...ada org rindu kat anak ibu yg hensem nih rupanya hehe

kelmarin pi klinik dekat kul3 dah. cdg nakgi pagi, en.suami meeting sampai ke tengahari.. memula pi klinik yg selalu saya pegi, tempat check up masa peknen kan ali pun.. tp geram betul, klinik maju, ramai pelanggan. tp doktor selalu masuk lewat.. mmg selalu lah camtu. kelmarin, kata penyambut kat kaunter depan tuh kul 4.30ptg baru doktor datang... haiyya, lg 2jam takkan nak tercongok aje kat situ ngn mata tengah senak gitu.. so, terpaksa pi klinik lain je...

ok.. pegi klinik lain aje. doktor ckp mata saya kena kencing kat sejenis serangga yg namanya sgt kacak ok.. saya pun tak tahu betul ke salah ejaan saya nih, tp dr pengamatan saya terhadap mulut n kata2 doktor tu, nama serangga yg kacak 2 ialah charlie brown.. wah2..glamornya nama kamu.. tp buat benda tak senonoh ye..  shg sekarang, mata saya masih bengkak.. tak tahu bila nak surutnya.. klu tak surut2 lagi esok, lusa.. nampak gaya kita semua berhujung minggu dlm rumah ajelah.. malu nak keluar hehe


1 comment:

munna said...

macamana rupa serangga charlie brown tu agaknya... kacak sgt ke