Recent Posts

Saturday, February 26, 2011

shoping moping kalah tokey

petang td keluar alor setar.. en.suami nakgi maxis center nak tanya pasal broadband yg diorang offer 2.. benda dah ada, tp tak leh guna plk.. tak tahu pasal ape. alang2 dah keluar, ajak ayah singgah kedai yg jual brg2 buat kek bagai.. ayah ngn ali tunggu dlm kereta, ibu ngn auni turun shoping hehe

masuk kedai, sambar bakul ambik itu ambik ini.. semua jenis kek duk terbayang nak buat. kek itu, kek ini.. beli barang tanpa buat list.. ( dah ada pun..cuma engkar je.. penin tengok benda mcm2.. comel2.. ) pastu yg frustnya, barang yg dilist tertinggal beli plk.. maklum lah kertasnya terlipat dlm handbag.. tak buka pun... jd akibatnya, saya jd mcm tokey kek.. borong barang2 dlm kedai, bukan beli haiiyyya..

pastu singgah Jitra, masuk kedai barangan baby yg baru bukak.. mmm tak berkenan dgn apa yg ada.. rasanya lain kali tak mau dtg dah.. mcm tak memenuhi citarasa saya je. nak cerita kat sini, masuk kedai 2 ngn auni jgk.. bukak je pintu, ada kereta besar budak yg pakai remote control 2.. auni dah b'minat nak masuk, saya cepat2 tarik ke belakang.. dia nampak plk ada buai plastik yg muat2 sorang 2, terus naik n tak mau turun.. puas tarik dia tempik2! eeei geram.. capai anset nak call en.suami, soh mai tarik auni yg melekat mcm gam gajah kt situ.. bateri anset empty plk.. malu betul kat tuan kedai.. jd terpaksa lah ibu jd badang jap, hangkut auni dr buai yg dah nangis2, teriak2 dan tempik2 2....



3 comments:

mamawana said...

Mana tahu satu hari nanti betul2 jadi tokey...heeee

zahidah dihaz said...

memborong sakan bestnya...


New Entry: Sup rama-rama - Nyum nyum

munna said...

sama dgn kakak meya.. klu pergi toy departmen mmg susah nak ajak dia balik...